gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9988504-3');

Zlatnik 20 mark Otto Koenig Von Bayern, Njemačka

Zlatnik 20 mark Otto Konnig Von Bayern, Njemačka

Nakon smrti kralja Ludwiga II koja se dogodila od nerazjašnjenim okolnostima, prijestolje njemačke pokrajine Bavarske preuzeo je 1886. godine  njegov brat, čiji se lik nalazi na kovanici zlatnik 20 mark Otto Koenig Von Bayern. Budući da je još kao dvadesetogodišnji prijestolonasljednik počeo pokazivati znakove duševne bolesti koja se vremenom pogoršala, Otto je proglašen nesposobnim za obnašanje dužnosti, pa je Bavarskom umjesto njega vladao njegov stric Luitpold kao princ regent.

Cijena: 1.863,42 kuna ili 251,11 eura

Nakon smrti regenta Luitpolda 1912. godine, regenturu je preuzeo Luipoldov sin Ludwig III, koji je 1913. godine zahvaljujući izmjenama bavarskoga ustava postao sljedeći, a ujedno i zadnji bavarski kralj. Unatoč preuzimanju trona od strane Leopolda III, kralj Otto i dalje je, sve do smrti 1916. godine, zadržao kraljevsku titulu, tako da je Bavarska tri godine formalno imala dva kralja.

Posjedujete li zlatnik 20 mark Otto Koenig Von Byern? Želite ga prodati, odnosno, ponuditi za otkup? Kontaktirajte nas e-mailom ili telefonski i zatražite ponudu. Zlatnike kovane kao optjecajno sredstvo u Bavarskoj otkupljujemo po najpovoljnijim cijenama. Otkup zlatnika i isplatu novca obavljamo u našem središnjem uredu. Uz prethodni dogovor, otkup možemo obaviti i u krajevima diljem regije. Naši numizmatički stručnjaci ustanovit će ima li kovanica znatniju numizmatičku vrijednost. Ako kovanica ima vrijednost bitno veću od kovničke vrijednosti zlata, možemo vam ponuditi prodaju zlatnika putem inozemne aukcijske kuće.

Opis numizmatika zlatnik 20 mark Otto Koenig Von Bayern

Lik bavarskoga kralja Otta u profilu okrenutog ulijevo nalazi se na obversu numizmatika zlatnik 20 mark Otto Koenig Von Bayern. Na dnu ispod vladareve biste utisnuta je kovnička oznaka “D”. Kružno oko glave ispisan je tekst “Otto Koenig Von Bayern”.

Tradicionalni znamen Njemačke, raskriljeni orao s kraljevskom krunom i lentom, utisnut je na reversu kovanice. Tekst s oznakom države izdanja “Deutsches Reich” i godinom izdanja postavljen je polukružno iznad orla, a nominala uz donji rub reversa “20 mark” od ostatka je teksta odijeljena dvjema zvijezdama.

Zlatnici nominale 20 maraka imaju utisnute tri različite godine izdanja. Prvo izdanje u optjecaj je pušteno 1895. godine, drugo izdanje pojavilo se na prijelomu stoljeća, 1900. godine, a treće izdanje pet godina kasnije – 1905. godne. Svako izdanje iskovano je u 501 tisuću primjeraka, što znači da je kovanica zlatnik 20 mark Otto Koenig Von Bayern proizvedena u ukupno milijun i 503 tisuće komada.

Ukupna masa u gramima: 7.965

Udio mase zlata: 0.9

Masa čistog zlata u uncama: 0.2304