gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9988504-3');

Zlatnik 20 mark Karl Koenig Von Wuerttemberg

Zlatnik 20 mark Karl Koenig Von Wuerttemberg, Njemačka

Za vrijeme vladavine kralja Karla, čiji se lik nalazi na kovanici zlatnik 20 mark Karl Koenig Von Wuerttemberg, njemačka je pokrajina Württemberg postala 1871. godine dio njemačkoga carstva s imperatorom Wilhelmom i kancelarom Bismarckom kao vrhovnim vladarima. Karl je Württembergom vladao 27 godina, od 1864. do 1891. godine, a budući da nije imao djece, naslijedio ga je nećak William II Von Württemberg.

Cijena: 1.863,42 kuna ili 251,11 eura

Ukoliko posjedujete zlatnik 20 mark Karl Koenig Von Wuerttemberg i želite ga prodati, odnosno, ponuditi za otkup, kontaktirajte nas e-mailom ili telefonski i zatražite ponudu. Zlatnike kovane kao optjecajno sredstvo u njemačkim pokrajinama otkupljujemo po najpovoljnijim cijenama. Otkup zlatnika i plaćanje vršimo u našem središnjem uredu. Uz prethodni dogovor, otkup obavljamo i diljem regije. Naši numizmatički stručnjaci utvrdit će ima li kovanica znatniju numizmatičku vrijednost. Ako kovanica ima vrijednost bitno veću od kovničke vrijednosti zlata, možemo vam ponuditi prodaju zlatnika putem inozemne aukcijske kuće.

Opis numizmatika zlatnik 20 mark Karl Koenig Von Wuerttemberg

Lik kralja Karla Von Württemberga nalazi se na obversu kovanice nominale 20 maraka. Vladarevo lice prikazano je u desnome profilu, a kružno oko njega ispisan je tekst “Karl Koenig Von Wuerttemberg”. U donjem dijelu obversa, ispod kraljeve glave utisnuta je kovnička oznaka “F”.

Revers numizmatika zlatnik 20 mark Karl Koenig Von Wuerttemberg  razlikuje se u dizajnu, ovisno o godini izdanja. Zlatne kovanice izdane 1872. i 1873. godine imaju na obversu raskriljenog orla nešto većih dimenzija nego kovanice izdane kasnije. Na orlovim se prsima nalazi vladarski grb. Starije izdanje sadrži tekst “Deutsches Reich” ispisan polukružno lijevo i desno kraj orlovih krila, dok je nominala ispisana lijevo i desno uz orlove noge, s time da je naziv “mark” izražen kao kratica “20 M.” Pri dnu se nalazi utisnuta godina izdanja.

Izdanja numizmatika zlatnik 20 mark Karl Koenig Von Wuerttemberg iz 1874. i 1876. godine na obversu također imaju raskriljenog orla, ali nešto manjih dimenzija. Tekst “Deutsches Reich” ispisan je polukružno iznad orla, s time da se u nastavku teksta nalazi utisnuta godina izdanja. Nominala “20 mark” ispisana je pri dnu obversa.

Godine 1873. iskovano je milijun i 357 tisuća primjeraka kovanica zlatnik 20 mark Karl Koenig Von Wuerttemberg, što je ujedno i najveća godišnja proizvodnja zlatnika navedene nominale s likom tog njemačkog vladara. Ukupno je od 1872. do 1876. godne proizvedeno dva miljuna i 700 tisuća komada ovih zlatnih numizmatika.

Ukupna masa u gramima: 7.965

Udio mase zlata: 0.9

Masa čistog zlata u uncama: 0.2304